OVER

ESTHER

Esther Kooi | Gelukkig gevoelig

Ik ben Esther Kooi en het komt uit mijn tenen dat ik alle mama’s in Nederland wil doordringen van het feit dat je maar 1 leven hebt, dat je iedere dag een keus heb om het anders te doen en vooral dat je het niet moet uitstellen JA te zeggen tegen jezelf en alle dromen die je hebt.


Jarenlang deed ik aan kop-in-het-zand-politiek

Ik voelde aan alles dat ik het eigenlijk niet zo wilde, maar negeerde alle signalen. Keer op keer ging ik doen waar ik niet vanuit mijn tenen blij van werd, maar omdat ik daar nu eenmaal talent voor had, het voor mijn gevoel ‘zo hoorde’ of omdat een ander het ook zo deed. Ik ging gewoon maar door, het was nu eenmaal zoals het was. Alle dromen die ik als puber had waren uitgekomen: naar het conservatorium, harpiste worden, trouwen, mijn eerste kind krijgen. En toen was ik 27 en dacht ik met regelmaat: Is dit het nou?

Esther Kooi | Gelukkig gevoelig

Wat was er toch?

Al zo lang als ik me kan herinneren voelde ik me anders dan (de meeste) anderen en dacht ik heel vaak dat er echt iets mis was met me. Waarom voelde ik me toch zo? Waarom ervaarde ik dingen zo?


Totdat mijn 2e kind, Fiep 10 jaar geleden geboren werd. Alles stortte als een kaartenhuis in elkaar. Ik was Cum Laude afgestudeerd, maakte muziek in binnen- en buitenland en gaf harples, maar ik kon het niet meer… Alles in mijn lijf zei dat ik dat niet meer wilde, dat ik niet meer terug wilde naar de muziekschool en niet meer uren en uren studeren in mijn eentje voor dat ene moment op het podium. Ik wilde niet meer doen wat iedereen zo goed bij mij vond passen en waarin ik nu eenmaal zo goed was, niet meer doen omdat het nu eenmaal zo gelopen was, omdat het zo hoorde of omdat een ander er iets van vindt.

Over Esther

Omarm je (hoog)gevoel(igheid)

Exact een maand voor het eind van mijn zwangerschapsverlof zegde ik mijn baan op en gooide het roer volledig om. Ik sprong meerdere keren in het diepe en ging vooral DOEN wat ik eerder voor me uit bleef schuiven: vertrouwen op mijn gevoel, kiezen voor wat ík wilde, actie ondernemen en vanuit mijn tenen geloven dat het ging lukken omdat dát was wat ik echt wilde. 


Vanuit mijn tenen begon ik mijn eigen interieurstudio, heel bewust zónder opleiding. Als iets echt bij je past en je hoogsensitiviteit omarmt, dan kun je het en komen de mensen die zich tot jou aangetrokken voelen naar je toe. En dat gebeurde.... Ik werd succesvol, richtte veel huizen super tof in die speciaal naar mij toekwamen om wat ik neer kon zetten met kleur, durf en eigen(zinnig)heid. Ik won een prijs en werd uit 1400 inzendingen een van de zes deelnemers voor een televisieprogramma…

JA zeggen tegen jezelf is niet egoïstisch!

Langzaam begreep ik wat ik moest doen, ging ik leven vanuit mijn gevoel en gingen wij als gezin doen waar we echt blij van werden. Vanaf het moment dat ik me liet trainen door mensen die verder zijn dan ik, mega eerlijk ben geworden naar mezelf, weet dat ik hooggevoelig (HSP) ben, keuzes heb durven maken en keer op keer vol gas door mijn eerste weerstand heen ging viel alles op z'n plek.


Nadat ik 2 jaar geleden ernstige zwangerschapsvergiftiging kreeg en er 2x bijna niet meer was maakt dat ik nu ongeremd kies voor waar ik voor sta en waarvan ik weet dat heel veel mama’s hiermee worstelen. Ineens realiseer je je wat écht belangrijk is en dat is eigenlijk niets behalve liefde, gezondheid en doen waar je zelf blij van wordt. 

Esther Kooi

Je hebt altijd een keus

Ik leef nu de mooiste versie van mijn leven, van het leven van ons gezin en heb zo ongelooflijke drang om je te leren hoe mooi jouw leven, maar ook het leven van iedereen om jou heen kan zijn als jij JA gaat zeggen tegen jezelf en het leven dat je écht wilt. Ik ben nu echt gelukkig gevoelig, leef telkens mijn nieuwe dromen en het leven dat ik wilde is binnen no-time werkelijkheid geworden. 


Wacht niet tot jouw tijd een keer komt, want wanneer is dat dan? Wees eens eerlijk naar jezelf, komt die tijd dan ooit? Geniet van vandaag en haal alles eruit wat erin zit. Ik gun je dat je weet hoe je steeds weer op het pad komt naar de dromen en doelen die jij hebt als je er weer even vanaf geslagen wordt. Ik weet dat ik de code gekraakt heb en jou handvatten kan geven zodat ook jij steeds kunt terugpakken en herleiden wat je in de weg zit en wat je tegenhoudt, waardoor ook jij het leven kunt gaan leiden dat je écht wilt. En geen weg van meer dan 10 jaar zoals ik, maar NU.


Ik kan niet wachten om jou hierin vanaf vandaag mee te nemen!


Gun het jezelf je moeste leven. Niet doorsnee, maar net zo bijzonder als JIJ lieve mama.

Maar als ik iets zou mogen zeggen, het is geen rechte lijn
En de grens maar iets verleggen gaat maar zelden zonder pijn
Want de allermooiste bloemen, groeien vlak langs het ravijn
En om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn


Veldhuis & Kemper