Esther Kooi

Over Esther

Ik weet niet beter of ik hou van huizen, inrichting, kleur en bouwen. Al vanaf mijn 14e heb ik mijn haar in alle kleuren van de regenboog gehad, ging ik uitgebreid zitten om de eerste huis make-over programma's te kijken en kon je mij uren alleen naar designwinkels en bouwmarkten sturen.


kleurrijk huis

Toch koos ik in eerste instantie een andere weg.... Ik ging harp studeren aan het conservatorium van Amsterdam, had een glansrijke carrière in binnen- en buitenland en het leek fantastisch, maar het kwam niet uit mijn tenen. Ik slurpte nog altijd alles wat met gevoel, omgeving en kleur te maken had in mij op. Als ik routes over boerenweggetjes door Noord-Holland reed en al die prachtige karakteristieke werd ik zo blij, voelde ik het karakter en alles wat er die 100(en) jaren daarvoor had plaatsgevonden en wilde ik eigenlijk het allerliefst kijken hoe het er binnen uit zou zien en wilde ik kleur toevoegen aan het leven van de bewoner door het binnen te laten kloppen bij de buitenkant en de eigenheid van de bewoner terug te brengen.


In 2013 besloot ik het roer om te gooien en eindelijk écht mijn hart te volgen. Ik stopte met muziekmaken, vroeg mijn nicht die een huis kocht of ik een interieurontwerp mocht maken om te kijken wat ik daarvan vond en sindsdien wil ik niet anders meer.  

In 2017 hebben we onze eigen woondroom werkelijkheid gemaakt en wonen wij zelf in een stolpboerderij in het Westfrieze Zijdewind (NH). Nadat ik er in 2020 bijna  niet meer was door de zwangerschap van mijn 3e voel ik nog sterker dat de tijd zo kort is, dat ik niets meer wil uitstellen, alles uit het leven wil halen wat er in zit en mijn mooiste, tofste leven wil leven. 


Live Pink! is mijn lijfspreuk geworden. Mijn liefde voor karakteristieke huizen, kleur, durf, eigenheid, rust en de persoonlijkheid van de bewoner is de basis van al mijn ontwerpen. Je weet niet half wat het je allemaal nog meer oplevert naast dat toffe karakteristieke huis.


Wil je jouw huis en hele leven ook Live Pink! vibes geven in één dag?


JA geef mij die vibes!Esther Kooi Live Pink interior design